Kita Hidup Sementara Jadi Apa Salahnya Berkawan-Kawan

Friday, 31 May 2013

I STILL LOVE YOU - ONCE

Kazar - Tiap Waktu Terluang

Uji Rashid - Kau Datang Lagi Dalam Fikiranku

Friday, 29 March 2013

If Time Is All I Have

Thursday, 28 March 2013

Rascal Flatts

Tuesday, 26 March 2013

Random


Tuesday, 19 March 2013

Test Mattaa


Wednesday, 13 March 2013

Sunday, 10 March 2013

Aku sayang dia


Ya Allah, aku benar-benar menyayangi dia. Kau peliharalah dia, Kau jagalah dia, Kau berilah yang terbaik dalam hidupnya.

Ya Allah izinkan aku bercinta selepas nikah. Jika kau takdirkan dia untukku, kau dekatkanlah hati dia dengan hati aku.

Jika kau takdirkan dia bukan milikku, kau berikanlah kebahagiaan kepadanya dengan memberikan seseorang yang terbaik dalam hidupnya.

Friday, 8 March 2013

My Sincerity

tetiba ini kali sangat meruntun jiwa lah

"Ku anggap selamanya tak pernah berubah
Kasih dan cintamu teguh untuk aku
Namun bukan aku akhirnya cintamu
Ini takdir engkau milik dia"

Langitku

Langitku yang satu,
Terima kasih atas pengorbananmu,
mempertahankanku,
dikala hujan,
dikala panas,
dikala ribut,
dikala taufan,
cerahmu menceriakan hariku,
gelapmu mengeruhkan perasaanku,
memandangmu aku rasa hidup dan bernyawa,
walau kita terpisah jauh,
aku tahu,
kau kan selalu ada,
sentiasalah tersenyum kembali padaku,
kerana dalam lena,
aku tetap merindui untuk melihat birumu,
selagi ada langit di atas sana,
selagi itu kasih ini mekar untukmu.

Thursday, 7 March 2013

Post Mortem Bangkok Trip

Kali ni aku nak cerita sikit pasal apa yang dah aku beli kat Bangkok hari tu. Aku dapat baju signature Bangkok iaitu I Love Bangkok, Jersi Manchester United, Real Madrid dan Chelsea yang 99% sama dengan original, Baju Hard Rock Cafe dan fridge magnet seketul dan penyangkut baju 2 ketul yang pada aku cantik la. Actually aku ada beli selipar girl yang kawaiii, 3 pasang tapi aku dah let go terus. Nak shopping banyak-banyak bukan ada duit sangat pun. Lagipun niat aku gi Bangkok pun bukan untuk shopping, tapi just nak find a quality time for myself.

Even plan asal aku pergi berempat, tapi oleh beberapa sebab yang tak dapat dielakkan, maka tinggal la aku seorang. Sorang pun sorang lah, the journey must go on. Tapi Allah Maha Berkuasa, sampai aku kat Bangkok, aku tak keseorangan. Dalam perjalanan dapat 3 orang kawan. See, nampak tak kat situ, Allah tak bagi apa yang kita nak, Allah bagi apa yang kita perlu. Alhamdulillah. Aku syukur sangat. Dan mereka itu sangat best. Thanks Nor Hidayatul Akma, Syazwani Azizi dan Masita Masrud kerana korang sudi terima aku tumpang trip korang. Hehehe.


baju chelsea aku dah bagi adik aku

Wednesday, 6 March 2013

To My Future

tetiba rasa nak post vid clip ni

"Kau mau aku apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang"

#Wordless Wednesday


Monday, 4 March 2013

Gambar Bangkok - Day 3

Entri kali ni pun aku just bagi gambar-gambar trip Bangkok aku pada hari ketiga. Untuk cerita yang detail boleh ke SINI dan SINI.

sarapan dulu baru boleh jalan.dah macam lunch.hehe

sup ni terbaek!

masjid kawasan Ramkamheng

pengangkutan air untuk ke seberang sungai

bersama operator



kuih apa aku tak tahu nama dia.tapi macam buat dari tepung beras.Halal


ada persembahan. tapi dah habis dah.

budak ni pun wat show.berdarah mulut tu.




aneka pulut.

topi tu yang cantek

bangunan yang menarik

berniaga atas sampan je.

bersama en. gajah.

beli sikit cenderamata

dah penat shopping.time tu melantak apa yang dah di beli tadi

ABC yang special.

tengah buat aiskrim ni

tadaaaa.aiskrim yang bergulung.unik kan


ini budak suka sangat binatang.

aneka topi.mesti beli kalau pegi Bangkok.sebab panas

sapa nak buai tido bawah poko ada banyak kat sini.

gambar di monumen berusia 400 tahun

bersama abg romsee

candid moment

dah nak balik baru la nak posing


jalan balik

3 buah monumen berusia 400 tahun

Sunday, 3 March 2013

Gambar bangkok - Day 2

Entri ini aku hanya update gambar beserta caption sikit2. Kalau rasa nak cerita lebih detail boleh ke SINI.

ni hotel aku

kalau malam meriah ni

aku mintak die pose untuk aku


tepi jalan menuju ke chatuchak market

polis yang stylo

map chatuchak market

macam-macam ada


selipar ni murah sangat 


beli borong dapat murah

kawasan dalaman

nasib baik jumpa restoran halal

syurga wanita



harga boleh runding lagi

cantik-cantik kan

comel-comel dan murah-murah

sambil beli baju sambil belajar cakap thai

dah penat jalan, rehat kat pasaraya sejukkan badan

live performance by JB

penghibur jalanan






aiskrim ini sangat sedap!!!



lagi restoran muslim dalam kawasan chatuchak market



dah cakap kan syurga wanita.beli kasut lagi.

unik and handmade


brape ramai manusia pegi ka sana

sawadikappp

gi siam paragon pulak

kenang-kenangan

sakit sangat ni

kat Malaysia takleh ke nak buat camni?

tangga yang stylo

anjing butang


bersama kuda kayu


ready to go!

speeding 

dah lapar sangat malam ni.Mak Yah restoran 

gambar kenangan sebelum balik di Mak Yah restoran